Choko-boller
(Ca. 40 stk.)
150 g smør
1½ dl sirup
5 dl mælk
50 g gær
½ tsk. salt
2 spsk. vaniljesukker
1 dl kakao
Ca. 14 dl hvedemel
Fyld
200 g smør
1½ dl sukker
4 tsk. vaniljesukker
1½ tsk. kardemomme
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Hakkede mandler
1½ dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. vand
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Rør smør og sirup lyst og luftigt. Lun mælken let og rør gæren ud i den. Kom et par skefulde af smørblandingen i. Rør salt, vaniljesukker, kakao og 10 dl af melet i og rør til en glat og løs dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. Kom resten af smørblandingen i, ælt resten af melet i, men gem lidt til udrulning.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form ca. 40 boller, sæt dem på en papirbeklædt bageplade. Tryk en fordybning i hver bolle. Bland alle ingredienser til fyldet og læg en lille skefuld på hver bolle. Lad bolleren hæve ca. 30 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med hakkedede mandler. Bag bollerne midt i ovnen ved 225° i 7 min. Rør melis, vaniljesukker og vand til en glasur og smør den på bollerne.
Bageopskrift: Aase Dotterud
RIVEJERN TIL DET MODERNE KØKKEN
Smart multi-rivejern, der er supernemt at bruge. Rivejernet har flere funktioner, så du kan rive og mose. Pris: 349 - kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Chokoladekage med flødeost
Fødselsdagsboller
Mysliboller
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)