Laksesalat med ris, avocado og druer
(4 pers.)
150 g midterstykke af laks (kvalitet som til sushi). Kan du ikke lide rå laks, kan du godt bruge en ikke for kraftigt røget laks
1 dl sushiris (el. grødris el. risottoris)
1 avocado
20 grønne druer
Reven skal af en citron
2-3 spsk. lakse- el. ørredrogn
2-3 spsk. mayonnaise
½ tsk. wasabi (japansk peberrod) el. revet peberrod
½ bdt. purløg
Tilbehør
Brød
Kog risene møre i letsaltet vand. Skræl (pil) druerne og skær i halve og tag kernerne ud. Skær laks i små tern og drys med salt, hvis den er rå. Skær avocado i tern og dryp med lidt citronsaft og -skal. Vend ris, laks, hakket purløg, druer og avocado sammen og hæld peberrodsmayonnaise over. Drys med mere purløg og server med brød.
Vin: Chenin blanc eller Vouvray
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav en middag a la Down under...
Braiseret svinebryst med krydret sovs (hovedret)
Æbler og creme (dessert)
Prøv også...
Laksesalat i glas
Citrusgravet laks