Opskrifter

Spinatpandekager med laks

Tirsdag, 25. februar 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Lækre og farverige spinatpandekager med cremet fyld og frisk laks.
30 min
4 personer
Spinatpandekager:
125 g frisk spinat
3 dl mælk
3 æg
60 g hvedemel
60 g fuldkornshvedemel
1/4 tsk. salt
15 g smør til stegning
Fyld:
2 modne avocadoer
2 forårsløg
2 håndfulde blandet grøn salat
1 håndfuld frisk dild
200 g røget laks
Dressing:
100 g flødeost naturel
100 g cremefraiche 18 %
½ citron
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Spinatpandekager:

  1. Skyl spinaten, og blend den med mælk, æg, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt.
  2. Smelt smørret på en stor pande, og steg pandekagerne.

Fyld:

  1. Halvér avocadoerne, pil skrællen af, og skær dem i skiver.
  2. Skyl og snit forårsløg.
  3. Skyl og pluk salat og dild.

Dressing:

  1. Pisk flødeost og cremefraiche sammen i en skål, og smag dressingen til med citronsaft, dijonsennep, salt og peber.

Servering:

  1. Anret pandekagerne på en tallerken, og fordel laks, grønt og dressing i dem.