Opskrifter

Laks med glace og rødkålssalat

Fredag, 11. december 2020Af Pia Andreassen, Foto: Martin Tanggaard Foto: Martin Tanggaard
Spiser du fisk ugentligt, men mangler inspiration? Her får du opskriften på ovnbagt laks, der serveres med en sprød rødkålssalat.

Opskrift på laks med glace og rødkålssalat

(2 personer)

  • 1 dl balsamicoeddike
  • Ca. 2 tsk. Sojasauce
  • 2 dl sort quinoa
  • 200 g rødkål
  • 1 avocado
  • 2 forårsløg
  • 75 g svesker uden sten
  • 2 spsk. Peanuts
  • 1 spsk. Honning
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 3-4 spsk. Olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 stykker laksefilet
  • Evt. frisk timian

Prøv også: Ørred med asparges og cremet agurkesalat

Fremgangsmåde:

Kog balsamicoen ind til ca. 1/3. Tilsæt sojasauce, lad det koge med en kort stund og lad det køle helt af.

Kog quinoaen efter anvisningen på emballagen, dræn den og lad den køle af.

Snit kålen fint. Skær avocadoen i tern. Rens og snit forårsløgene, og skær sveskerne i mindre stykker. Bland quinoa, grønt, svesker og peanuts i en skål.

Prøv også: Stegte æblesild

Rør honning og halvdelen af citronsaften sammen. Tilsæt olie, og rør rundt, til dressingen samler sig. Smag til med salt og peber, og fordel dressingen over salaten.

Varm ovnen op til 160°. Krydr laksen med salt. Dryp lidt olie og resten af citronsaften over, og bag det 10-12 minutter i ovnen.

Servér med balsamicoglacen, og drys evt. med timian.

Prøv også: Fiskefilet med kryddersmør og kartofler