Sommersuppe
(4 pers.)
1 agurk (ca. 250 g)
3 stilke bladselleri
1 god, stor, håndfuld basilikum
5 dl vand
2 spsk. koncentreret grønsagsbouillon
1 fed hvidløg
½ usprøjtet citron
1 tsk. urtesalt
1 tsk. tabasco el. ½ tsk. chiliflager
Kværnet peber
Pynt
Tynde radiseskiver
Kørvel el. persille
Hvidløgsbrød
4 skiver groft sandwichbrød
2 spsk. olivenolie
1 fed presset hvidløg
Skær agurk og selleri i mindre stykker. Miks agurk, selleri, vand, grønsagsbouillon og hvidløg med en blenderstav. Riv citronskallen og pres saften og tilsæt det. Smag til med urtesalt, tabasco og peber. Stil suppen i køleskab 1-2 timer.
Hvidløgsbrød: Rist brødet gyldent i olie på en pande og gnid det med presset hvidløg.
Tip: Lav suppen dagen før og stil den i køleskab.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
GODT TIL GRILLEN
Lyse sommeraftener og lækker grillmad hører sammen: Her får du 18 lækre opskrifter på forretter, hovedretter og desserter til grillen - se opskrifter her
Find flere opskrifter her...
Ovnbagt sej med peberrod
Kiwitærte med jordbær
Kold ærtecreme med mynteyoghurt
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)