Bøf bearnaise
(3 pers.)
25 min.
500 g hakket oksekød
4 dl tør hvidvin
2 spsk. estragoneddike
2 hakkede skalotteløg
5 peberkorn
2 stilke frisk fransk
estragon
4 æggeblommer
175 g smør
Salt
Kog hvidvin og eddike op sammen med løg og peberkorn. Nip estragonbladene af og lad stilkene koge med i ca. 10 min., til væden er halveret. Form oksekødet til bøffer og steg dem på panden ved middelhøj varme i 4-6 min. på hver side. Sigt væden og lad den afkøle lidt, mens estragonbladene hakkes fint. Blend æggeblommer og smør med væden og varm den langsomt op i en gryde, mens der piskes - sovsen må ikke koge. Tilsæt de hakkede estragonblade og smag til med salt. Server med ovnbagte fritter af rødbede og kartoffel.
Opskrift: Kristina Miechels