Ingredienser til kernebrød
320 g hvedemel
180 g grahamsmel
2 tsk. natron
1 tsk. salt
60 g solsikkekerner
60 g hørfrø
2 dl kærnemælk
2 dl malt øl
1 spsk. mørk sirup
Fremgangsmåde til kernebrød
Sæt en bageplade i ovnen ved 200°, så den når at blive rigtig gennemvarm. Bland mel, natron, salt, solsikkekerner og hørfrø i en skål og lav en lille fordybning i midten. Hæld kærnemælk, øl og sirup i og rør dejen sammen, til den har en fast konsistens. Læg bagepapir på den varme bageplade, drys med lidt mel og læg dejen som en kugle midt på pladen. Drys med lidt ekstra mel, skær et par snit i toppen og bag brødet ved 200° i 45 min.
Tip: Læg en isterning i bunden af ovnen, når du sætter brødet ind, dampen fremmer hæveevnen.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Krydret speltbrød
Boller med surdej
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)