Opskrifter
Klassisk og saftig æblekage bagt i sandkageform
Fredag, 13. december 2013Opdateret 17. martsaf All Over Press
Her får du en mere klassisk opskrift på en bagt æblekage - denne er bagt i en sandkageform, og den smager himmelsk sammen med en klat cremefraiche!

1 t og 10 min
16 stk
Æblekage i sandkageform
200 g blødt smør
225 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 æg
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl yoghurt naturel
2 æbler
1 tsk. kanel
½ dl tyttebærsyltetøj
Tilbehør
Flødeskum eller cremefraiche
Fremgangsmåde
- Rør smør og sukker hvidt og luftigt.
- Rør æggene i et ad gangen.
- Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med yoghurten.
- Fjern kernehuset fra æblerne, skær dem i små tern og bland dem med kanel.
- Kom halvdelen af dejen i en smurt sandkageform, der kan rumme 2 l.
- Læg halvdelen af æblerne og syltetøjet ud over.
- Kom resten af dejen i og fordel resten af æblerne og syltetøjet over.
- Prik lidt med en gaffel, så dej og fyld blandes.
- Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i 50-60 min. Tjek med en kødnål, om kagen er gennembagt.
- Afkøl kagen og servér den evt. med flødeskum eller cremefraiche.

Dessert & Kage
Æblekage med sødlig og knasende mandeltop

Dessert & Kage
Lækker og saftig æblekage med kokos og kanel