Ingredienser til karrysilde-salat
(6 pers.)
2-3 kryddersildefileter
2 syltede agurker el. 3-4 strimler asie
3 hårdkogte æg
175 g mayonnaise
1 dl ymer
2-3 tsk. karry
1 tsk. engelsk sauce
Evt. lidt gurkemeje
Salt og peber
Pynt
Æggebåde
Karse
Sådan gør du
Skær sildene i små bidder. Skær agurkerne i små tern og hak æggene. Rør mayonnasie og ymer sammen og smag til med karry, engelsk sauce, gurkemeje, salt og peber. Bland fyldet i og kom salaten i en skål. Pynt med æggebåde og karse kort tid inden serveringen.
Ingredienser til marinerede sild
(10-12 pers.)
8 saltede sildefileter
Marinade
3 dl eddike
½ dl vineddike
1½ dl vand
Ca. 200 g sukker
2 laurbærblade
5 hele allehånde
10 sorte peberkorn
3 hele nelliker
Pynt
1-2 rødløg
Sådan gør du
Udvand sildefileterne ca. 12 timer i rigelig koldt vand. Kog eddike, vineddike, sukker og laurbærblade sammen og afkøl det. Knus de hele krydderier og tilsæt dem. Lad lagen blive helt kold. Smag til med sukker. Træk skindet af fileterne ved først at løsne fra den brede ende og trække ned mod halen. Lad fileterne være hele eller skær dem i bidder og læg dem i et glas. Hæld den kolde marinade over. Server med grofthakkede rødløg. Sildene kan holde sig på køl i 3-4 uger.
Opskrift: Anne Skovgaard
Galleri: Julens klassikere
Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...