Opskrifter

Bismarck-eg

Torsdag, 17. oktober 2013af Redaktionen
Kagen var populær i begyndelsen af 1900-tallet og meget anvendt. Efter 1920 blev mange stednavne ændret til dansk form, og her fik også ”Bismarck-eg” et dansk navn, nemlig ”Kongestamme”.

Ingredienser til bismarck-eg

4 æg
150 g sukker
150 g mel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. flormelis

Creme
100 g mørk chokolade
1 dl vand
50 g sukker
3 æggeblommer
200 g blødt smør

Pynt
70 g mørk chokolade

Fremgangsmåde til bismarck-eg

Pisk æg og sukker luftigt, bland mel og bagepulver og vend det i. Fordel dejen jævnt i en bradepande på ca. 30 x 40 cm beklædt med smurt bagepapir og bag bunden ved 210° i 8 min. Drys den varme kagebund med sigtet flormelis, vend den straks over på et nyt stk. bagepapir og læg et fugtigt klæde over. Smelt chokoladen over vandbad og kog vand og sukker, til sukkeret er opløst. Pisk æggeblommerne godt sammen og pisk den varme sukkerlage i lidt efter lidt. Tilsæt det bløde smør en skefuld ad gangen, mens der piskes godt, til cremen bliver glat. Pisk chokoladen i og smør ¾ af cremen på bunden. Rul rouladen sammen og stil den på køl i et par timer. Smør resten af cremen på rouladen og pynt den med høvlet chokolade.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Marcipangifler
Mandelkage


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop