Braiserede svinekæber med urtemos
(4 pers.)
6 svinekæber
Salt og peber
1 løg
3 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
2 spsk. hakket timian (eller bladene fra nogle kviste)
2 spsk. olivenolie
1 dl hvidvin
2 dl vand
3 persillerødder
½ knold selleri
½ bundt hakket persille
Gnid kæberne med salt, peber, revet citronskal og hakket timian og lad dem trække i 20 min. Brun dem i olivenolie sammen med hakket løg og hvidløg. Hæld vin, citronsaft og vand ved, lad dem simre under låg i 45-60 min., til de er møre. Skræl og halver persillerødderne. Skræl og skær sellerien i mindre stykker. Kog urterne møre i letsaltet vand, blend dem med lidt af kogevandet og vend dem med hakket persille, lidt olivenolie og salt. Server kæberne med groft brød og skyen fra kæberne, der kan søbes op med brødet, samt mosen.
Groft brød
15 g gær
5 dl koldt vand
½ dl yoghurt eller lign. (surmælk)
1 tsk. olie
1½ tsk. salt
5 dl forskelligt mel (durum, spelt, kerner, havregryn)
Ca. 5 dl hvedemel
Rør gæren ud i vandet. Rør alle øvrige ingredienser i undtagen hvedemel og rør grundigt. Kom hvedemelet i og ælt til en fast dej. Stil dejen i køleskabet natten over. Kom dejen ud på en papirbeklædt bageplade og bag brødet ved 220° i 15 min.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Middag på budget...
Salat med røget
makrel og peberrod
Brownie-fudge tærte
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)