Julepate med marinerede abrikoser
500 g hakket oksekød
250 g hakket svinekød
75 g bacon
1-2 løg
2 fed hvidløg
½ dl rasp
1 æg
2 dl fløde
3 spsk. cognac el. whisky
½ spsk. salt
1 lille tsk. tørret rosmarin
Peber
50 g hakkede pistacie- el. hasselnødder
Skær baconen i tværgående strimler, og rist dem på en pande. Hak løg og hvidløg, og svits det et par min. sammen med baconen. Bland alle ingredienserne til pateen. Kom bagepapir i en form, der rummer ca. 11/2 liter, og fordel farsen i formen. Sæt den i ovnen 11/4-11/2 time ved 160°, til pateen føles fast. Afkøl pateen, og sæt den i køleskabet, den må gerne trække et par dage.
Marinerede abrikoser
200 g tørrede abrikoser
3 dl vand
½ dl eddike
70-80 g sukker
2 cm frisk ingefær
1 lille stk. hel kanel
Læg abrikoserne i blød i vandet natten over. Si udblødningsvandet ned i en gryde, og bring det i kog med eddike og sukker. Skræl ingefæren, hak den, og kom den i gryden sammen med kanel. Tilsæt abrikoserne, og kog dem sagte i 20 min. Lad dem køle i lagen. Skær pateen i skiver, og server abrikoserne til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere julelækkerier her...
Gammeldags leverpostej
Syltede rødbeder med timian og hvidløg