Salat fra Alsace
(4 pers.)
2 mellemstore hjertesalat
200 g grønne bønner
150 g krydret pølse (bierkugeln el. skinkepølse)
150 g Munsterost el. Saint Morgon
Dressing
1 god knsp. dijonsennep
1 spsk. vineddike
3 spsk. olie
1 spsk. vand
Salt og peber
Paprika
Skyl hjertesalaten, og del den i blade. Nip bønnerne, kog dem 2 min. i letsaltet vand, hæld dem til afdrypning i en sigte, og skyl dem med koldt vand. Skær pølsen i skiver, og skær dem i strimler. Anret hjertesalat og ost på et fad eller 4 tallerkner. Bland pølse og bønner, og læg det i midten. Ryst dressingen sammen, og hæld den over salaten kort tid inden serveringen. Flutes eller krydret italienske brød passer til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere gode salater ...
Grønkålssalat med melon
Avocadosalat med rogn og rejer
Mere mad fra Alsace ...
Tarte flambé
Hane i riesling