(2 runde brød)
50 g gær
½ l kærnemælk
1-2 tsk. honning
2 spsk. smør
1 tsk. salt
3 dl valnødder
1 dl sesamfrø
Ca. 600 g hvedemel
Æg til pensling
Hakkede nødder og sesamfrø til drys
TIP
Jo længere tid, du ælter dejen, jo bedre bliver krummen på brødet, brug evt. en køkkenmaskine.
Det er også vigtigt, at dejen får lov at hæve - når den giver efter for et let tryk, har den hævet nok.
Smelt smørret i en gryde, hæld kærnemælken over og lad det afkøle. Rør gæren ud i mælken. Rør honning, hakkede valnødder, sesamfrø og salt i. Rør melet i lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem, den skal være fast og kunne slippe skålen. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse. Del dejen i 2 og form runde brød. Giv brødene et par snit med en skarp kniv og lad dem efterhæve et lunt sted ca. 30 min. Pensl brødene med sammenpisket æg eller vand og drys med hakkede nødder og sesamfrø. Bag dem nederst i ovnen ved 200° i ca. 30 min. Afkøl dem på en rist.
Bageopskrift: Aase Dotterud i samarbejde med Mette Sundsbø, Tine
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
Find flere opskrifter her...
Rugstykker
Flet et brød
Håndæltet brød
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)