Opskrifter

Kold kartoffelsalat med frikadeller

Tirsdag, 24. juni 2008af X
Kold kartoffelsalat med frikadeller er en dejlig gammeldags ret der kan nydes af alle

Ingredienser til frikadeller og kartoffelsalat

(Frikadeller og kartoffelsalat til 3 pers.)

500 g hakket kalv og flæsk
1 tsk. fint salt
1 fintrevet løg
1 tsk. peber
1 tsk. allehånde
1 æg
2 dl letmælk
1 dl mel
Smør til stegning
4 dl cremefraiche
1 bdt. klippet purløg
1 finthakket skalotteløg
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. groft salt, peber
750 g kogte, pillede kartofler

Fremgangsmåde til frikadeller og kartoffelsalat

Rør kødet sejt med saltet og tilsæt løg, peber og æg. Rør først mælk og herefter mel i, til en jævn fars. Stil farsen på køl, mens kartoffelsalaten tilberedes. Rør cremefraichen med purløg, løg, sennep, salt og peber. Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen. Form frikadeller af farsen og steg dem i smørret ved jævn varme, til de er gyldne og faste. Server med salat og brød.

Opskrift: Kristina Miechels