Hjemmebagte linser
Opskrift på linser
(3 store eller 6 små)
Dej:
180 g hvedemel
60 g flormelis
70 g smør
Fyld:
2 æggeblommer
1½ dl sødmælk
1 spsk. majsstivelse
4 spsk. sukker
½ vaniljestang
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Baileys-is Karrysuppe med kylling KopkagerFremgangsmåde til linserne
Kom mel og flormelis i en skål, hak smørret ud heri, saml dejen med 1 spsk. koldt vand. Den skal ikke æltes, men blot samles til en glat dej. Lad den hvile 30 min. i køleskabet.
Kom æggeblommer, mælk, majsstivelse, sukker og vaniljestang i en gryde og pisk sammen. Bring langsomt i kog og lad det koge ca. 1 min., til det er jævnt og glat. Lad det afkøle.
Rul dejen ud på et koldt bord drysset med kartoffelmel. Stik 3 eller 6 cirkler ud, så det passer til linseformene. Smør linseformene og læg dejen i og tryk den fast op af kanterne. Kom creme i og udstik 3 eller 6 låg, der passer til. Luk til og saml med lidt æggehvide.
Bag linserne i ovnen ved 200º i 15 -20 min., til de er gyldne.