Grillede nakkekoteletter med aspargesfrikassé
(4 pers.)
4 pæne nakkekoteletter (ca. 1½ cm tykke)
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
1 cm fintrevet, frisk ingefær
Salt og peber
400 g grønne asparges
300 g hvide asparges
1 spsk. olivenolie
2 forårsløg
3 spsk. hakket, frisk dild
1 dl fløde
ASPARGES
- Kogetiden er kort, 4-8 min., hvor de hvide skal koge længst og skal skrælles, mens de grønne kan spises rå.
- De opbevares bedst med afskårne ender og pakket i fugtigt avispapir og så i køleskabets grøntskuffe.
- Husk godt med salt i kogevandet, og at hovederne helst ikke skal koge så længe som resten.
Sådan gør du
Rør marinaden sammen og vend koteletterne heri. Lad dem trække 1 time eller mere. Grilles i medium afstand fra gløderne ca. 10-12 min. med jævnlige rundvendinger.
Knæk enderne af de grønne asparges og skær resten i store stykker. Skræl de hvide asparges og skær enderne af. Skær resten i store stykker. Kom de hvide asparges i kogende letsaltet vand og kog dem 2 min. Sluk og kom de grønne i. Efter 1 min. hældes det hele i et dørslag. Forårsløg hakkes og sauteres i olie. Fløden vendes i og dild tilsættes. Det koger igennem og aspargesstykker, salt og peber tilsættes. Serveres med brød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv mere med asparges
Aspargesterrine
Kammuslinger med beurre blanc og aspargessalat
Lyssej med asparges og stenbiderrogn
Ristede asparges med andebryst