Skaldyrstærte med rød peberfrugtcreme
Tærtedej
75 g grahamsmel
125 g hvedemel
1 tsk. salt
75 g koldt smør
¾ dl mælk
Fyld
1 rød peberfrugt
1 spsk. olivenolie
2 æg
1 dl cremefraiche 18%
1 tsk. salt
1 tsk. paprika
300 g skaldyr
½ porre - den grønne ende
Bland grahamsmel, hvedemel og salt. Skær smørret i små tern og smuldr det i melet. Tilsæt mælken og ælt dejen hurtigt sammen. Klap dejen ud til en flad cirkel, pak den ind i film og kom den i køleskabet i 30 min.
Rul dejen ud og kom den i seks små tærteforme eller én stor på ca. 26 cm i diameter. Lad tærtebundene køle af i køleskabet i 30 min. og bag dem derefter 15 min. ved 180°.
Pensl peberfrugten med olie. Grill den ved høj varme i ovnen, til den er mørk og faldet lidt sammen. Lad den køle af og fjern stilk og kerner, men lad skindet sidde.
Blend peberfrugten med æg, cremefraiche, salt og paprika. Hak porren fint, bland den med skaldyrene og fordel blandingen i tærtebundene. Hæld peberfrugtcremen over. Bag tærterne ca. 25-30 minutter ved 180 grader, til massen lige akkurat er blevet fast.
Server evt. hertil en Aalborg Export Akvavit.
Madopskrift: Aalborg Akvavit
Find flere opskrifter her...
Laksetatar med limemarineret agurk
Kartoffelsalat med rygeost
Roulade af røget hellefisk med laksemousse
Find en masse opskrifter til madkurven her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)