Muslinger med citronaioli
(4 pers.)
1 kg blåmuslinger
3 lime
4 fed hvidløg
15 g smør
1 dl vand
Citronaioli:
1 fed hvidløg
1 pasteuriseret æggeblomme
¼ tsk. salt
1 spsk. dijonsennep
Revet skal af ½ økologisk citron
1 spsk. citronsaft
¾ dl rapsolie
1 dl mager cremefraiche
Kværnet peber og sukker
Skrub muslingerne og kasser dem, som ikke lukker sig. Pres saften af de 3 lime. Snit hvidløgene. Svits hvidløg i smør i en stor gryde. Tilsæt muslingerne og svits 2-3 min. Hæld limesaft og vand ved. Damp muslingerne ca. 5 min. under låg, til de har åbnet sig. Aioli: Pres hvidløget og pisk det sammen med æggeblomme, salt og sennep. Tilsæt citron og olie lidt ad gangen. Rør cremefraiche i og smag til med peber, sukker og salt. Server muslingerne med lidt af bouillonen, aioli og brød eller pommes frites.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen