Gris i øl
30 min. + 40 min. stegetid
(4 pers.)
600 g skinkekød i tern
Olie til bruning
1-2 porrer
1 stor pastinak
1 tsk. sukker
Ca. 2 tsk. salt
Groftkværnet peber
3 dl mørk pilsner
Den gule skræl af ½ usprøjtet appelsin 1 hel rød chili 1 laurbærblad 1 dl mager cremefraiche 1 tsk. Majsstivelse Dup kødet tørt og brun det holdvis i olie. Snit porren i ringe og pastinakken i tern. Svits grønsagerne, når kødet er færdigt. Kom sukker, salt og peber ved og hæld kødet tilbage i gryden. Tilsæt appelsinskal, chili og laurbærblad og lad det simre under låg 35-40 min., til det lige netop er mørt. Rør cremefraiche og majsstivelse sammen. Tag laurbær, appelsinskal og chili op og hæld jævningen i. Varm igennem og smag til med salt og peber.
Server med kartoffelmos eller ris og yoghurt krydret med hvidløg og persille. Kan fryses.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere opskrifter med procenter ...
Braiseret kalveskank i øl med urter
Entrecote med bloody marysauce og pommesfrites
xxxxxxxxx