Opskrifter

Ovnbagte kalkunspid med sprød kålsalat med æbler og tranebær

Tirsdag, 27. marts 2012Opdateret 28. februaraf Kristina Marckmann
Disse ovnbagte kalkunspid er supernemme at lave og kan nydes friske fra ovnen, eller de kan tages med i madpakken dagen efter.
25 min
4 personer
Kalkunspid
450 g hakket kalkunkød
25 g havregryn
½ dl mælk
2 fed hvidløg
2 tsk. sennepspulver
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. engelsk sauce
2 tsk. tomatpuré
2 tsk. brun farin
1 tsk. salt
Saft fra ½ lime
Sprød kålsalat
¼ savoykål
2 æbler
2 forårsløg
50 g tørrede tranebær
Saft fra ½ lime
1 spsk. rapsolie
1 tsk. dijonsennep

Fremgangsmåde

  1. Bland kødet med alle ingredienserne og rør det til en ensartet fars.
  2. Form farsen til aflange kødboller og sæt dem på spid.
  3. Læg spiddene på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen ved 225° i 15 min.
  4. Skyl kålen og snit den fint.
  5. Skær æblerne i både, snit forårsløgene i tynde skiver og vend dem i kålen sammen med tranebærrene.
  6. Pisk limesaften sammen med rapsolie og sennep, hæld det over salaten.
  7. Server kalkunspiddene med den friske kålsalat.