Ingredienser til pasta med skinke og bønner
(3 pers.)
200 g fuldkornspasta, f.eks. penne
250 g grønne bønner
1 rød peber
3 forårsløg
½ dl marinerede hvidløg
10 tørrede tomater, se opskrift nedenfor
50 g sorte oliven
200 g kogt skinke
Dressing
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
1 tsk. honning
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
1 knsp. peber
Fremgangsmåde til pasta med skinke og bønner
Kog pastaen i letsaltet vand og skyld den i koldt vand. Nip bønnerne og blanchér dem i kogende vand. Skær bønnerne i mindre stykker og peberfrugten i tern. Hak hvidløg, soltørrede tomater og oliven groft og snit forårsløgene i ringe. Bland sennep med citronsaft og honning, pisk olien i og smag dressingen til med salt og peber. Skær skinken i tern og vend dem i dressingen sammen med pasta og grønsager. Servér med brød.
Ingredienser til tomater i olie
1 kg cocktailtomater
1 spsk. flagesalt
3 fed hvidløg
3 stilke timian
Fremgangsmåde til tomater i olie
Halvér tomaterne og spred dem ud på en bageplade. Drys med salt, hvidløg og timian. Tør tomaterne i ovnen ved 120º i 3 timer, til vandet er fordampet, og lad dem køle af. Brug tomaterne straks eller kom dem i et rentgjort, skoldet henkogningsglas og dæk dem med en god olie.
Tip: Gør tomaterne endnu mere intense i smagen og gem dem, til langt efter at tomatsæsonen er slut
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Skinkeruller med græsk salat
Spaghetti med laks
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)