(6 pers.)
1 æg
3 spsk. sukker
50 g hakkede nødder
3 spsk. hvedemel
¼ tsk bagepulver
500 g hindbær (tag ca.100 g fra til pynt)
2 æggeblommer (pasteuriserede)
1 æggehvide (pasteuriseret)
40 g sukker
Kornene af ½ vaniljestang
2 blade husblas
2 dl piskefløde (gem ½ dl til pynt)
(link fjernet)
Pisk det ene æg med sukker, til det er lyst og luftigt. Vend hakkede nødder, mel og bagepulver i og bag i bagepapirformede rør i 8 min. ved 200°. Mos de 400 g af hindbærrene med lidt af sukkeret. Pisk æggeblommerne lyse med sukker og vaniljekorn. Udblød husblas i vand og smelt over vandbad. Pisk den i æggeblommerne og pisk hindbærmosen ud heri. Pisk hviden og fløden til skum hver for sig og fold det i hindbærmassen. Kom det i rørene oven på kagen. Stil koldt nogle timer og fjern så rørene. Serveres med pynt af flødeskum og hele hindbær. Kan også laves som en hel bund i en springform, og beregn da lidt længere bagetid.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Hindbær issandwich
Ferskenparfait med jordbær
Milkshake med kiwi
Artiklen indeholder affiliatelinks.