Jordbærtærte
Ingredienser til jordbærtærte
Mørdej
1 usprøjtet appelsin
100 g smør
175 g mel
2 spsk. sukker
3 spsk. cremefraiche eller
1 æg
Fyld
1 æg
½ spsk. majsstivelse
1 spsk. sukker
2½ dl mælk
50-75 g chokolade
Pynt
500 g friske jordbær
½-1 glas ribsgelé
Fremgangsmåde til jordbærtærte
Riv appelsinskallen fint. Smuldr smør og mel. Tilsæt sukker og cremefraiche eller æg og ælt dejen let sammen. Syren i cremefraichen gør dejen nem at rulle ud. Lad dejen hvile koldt en time. Rul dejen ud og læg den i en tærte- eller lagkageform. Prik bunden med en gaffel og stil den 10 min. i fryseren. Bag bunden ca. 15 min. ved 200°. Hak chokoladen fint, drys chokoladen på den varme bund og glat den ud med en kniv og afkøl den.
Fyld: Pisk æg, majsstivelse, sukker og mælk sammen i en gryde. Varm op under piskning, til cremen jævner, og køl den af.
Hæld cremen i bunden.
Halvér jordbærrene, hvis de er store, og læg dem tæt på tærtebunden. Smelt 5-6 spsk. gelé i en lille gryde, til den er halvflydende, og øs den forsigtigt over jordbærrene. Stil tærten koldt ca. 1 time, så geléen kan stivne.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Jordbærkage med lemoncurd
Mandelkage med sommerbær
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Mere med jordbær...