Sirupslagkage
1 dl sirup
1 dl vand
100 g sukker
2 æg
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
250 g mel
½ tsk. natron
1½ tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
Creme
200 g blødt smør
4 spsk. flormelis
2 æggeblommer
Pynt
100 g appelsinskal i tern (Oetker)
TIP
Kagen smager bedst, når den har trukket er døgns tid.
Varm sirup og vand i en gryde og tag det fra varmen. Rør sukker, æg og appelsinskal i. Bland mel, natron og krydderier og vend det i sirupsblandingen. Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen på midterrillen ved 175° i ca. 30 min. Lad kagen køle nogle timer og flæk den i 2 bunde.
Creme: Rør smør, flormelis og æggeblommer sammen. Smør omkring 2/3 af cremen på den nederste bund og læg den anden over. Smør resten af cremen på og pynt med appelsinskal.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Flødevafler med rå-
rørte blåbær
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Find mere julebag her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)