Opskrifter
Sprøde italienske grissini med sesam og nigellafrø
Torsdag, 5. maj 2011Opdateret 31. martsaf Kristina Marckmann
De sprøde, italienske brødstænger, der smager helt forrygende, når de er hjemmelavet. Stængerne er nemme at lave og passer perfekt som appetizer eller snack.

1 t og 5 min
Grissini
25 gram gær
2½ dl vand
100 g durumhvede
250 g hvedemel
2 tsk. salt
½ dl koldpresset rapsolie
Æggehvide til pensling
1 spsk. sesam
1 spsk. nigellafrø (jomfru i det grønne)
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i vandet og rør durumhveden og halvdelen af melet i.
- Tilsæt salt og olie, ælt resten af hvedemelet i og lad dejen hæve et lunt sted i 30 min.
- Del dejen i to og rul dem ud i firkanter i ½ cm tykkelse på et meldrysset bord.
- Pensl dejfirkanterne med æggehvide og drys med sesam og nigellafrø.
- Skær dejen ud i 1 cm brede stænger, sno stængerne og læg dem på en plade beklædt med bagepapir.
- Lad grissinierne efterhæve i 10 min. og bag dem ved 200° i 25 min.

Hovedretter
Italienske kødboller i tomatsovs

Hovedretter
Gyros i fladbrød med grønt