Opskrifter
Gyros i fladbrød med grønt
Fredag, 27. september 2024Af Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Lyst til en lækker og hurtig middag? Prøv denne opskrift på gyros i fladbrød med friske grøntsager – en perfekt kombination af saftigt kød og sprøde grøntsager.
20 min
4 personer
Gyros i fladbrød med grønt:
350 g nakkefilet (af gris)
1 citron
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. paprika
Salt og peber
3 spsk. olivenolie
4 fladbrød
1 hjertesalat
¼ agurk
100 g tomater
100 g græsk yoghurt 10 %
Bredbladet persille
Fremgangsmåde:
- Skær nakkefileten i tern på ca. 1 x 1 cm.
- Læg dem i en skål, og bland dem med citronsaft, oregano, paprika, salt, peber og olivenolie.
- Lad kødet marinere mindst ½ time på køl.
- Sæt kødet på spyd, og steg eller grill spyddene i 2-3 minutter på hver side.
- Lun fladbrødene.
- Skyl salat, tomat og agurk, og skær det i mindre stykker.
- Fyld fladbrødene med grøntsager og kød.
- Top med lidt yoghurt, og servér straks.
Hovedretter
Lammegyros med spidskål i pesto og rodfrugter