Søtunge med muslinge-beurreblanc
(4 pers.)
4 store fileter af sø- el. rødtunge
Salt og peber
Lidt smør
3 dl muslingefond
Saft af ½ citron
200 g usaltet smør
500 g små kartofler
Tilbehør
Dampet spidskål el. broccoli
Muslingefond
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 gulerod
1 løg
50 g knoldselleri
1 spsk. olie
½ kg blåmuslinger
2½ dl hvidvin
½ bdt. dild
Begynd med fonden: kom løg, hvidløg, gulerod og selleri - det hele skåret i små tern - i en gryde og steg uden at brune det i olien. Kom muslinger og vin ved. Læg låg på og lad det simre i 5 min. Tag så et par muslinger fra til pynt. Lad resten koge helt igennem med ca. 3 dl vand i 20 min. Det er nu kun fonden, der kan bruges, resten er kogt ud for smag. Sluk og lad det trække med dild i 15 min. Si suppen og bring den til kogepunktet med lidt hakket skalotteløg og saften af ½ citron. Blend koldt smør i små tern i suppen og hold den lun uden at den koger (så vil den skille). Fisken gnides med smør, salt og peber og dækkes med folie. Stilles i ovn ved 65° i 15 min. til den er lige akkurat fast. Server med dild, dampet kål og kogte kartofler.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Entrecôtes med bearnaise og fritter
Kalvesteg med bordelaisesovs
Stegt torsk med persillepesto og broccolisalat