Blomkål med røget mørbrad, avocadocreme og rugbrødscroutoner
Opskrift på blomkål med røget mørbrad, avocadocreme og rugbrødscroutoner
(4 pers.)
1 stort blomkål
2-3 æg
100 g røget mørbrad el. koldrøget skinke
Avocadocreme:
1-2 potter
brøndkarse
1 stor moden avocado
4 spsk. skyr
2-3 spsk. fløde
el. mælk
Salt og peber
Citronsaft
Paprika
Rugbrødscroutoner:
4-6 tynde skiver grovbrød
1-2 spsk. olie
Sådan laver du blomkål med røget mørbrad, avocadocreme og rugbrødscroutoner
Skær de grønne blade af kålen og skyl den godt. Læg kålen i en gryde med lidt salt og et par cm vand. Kog kålen i ca. 12 min, til den er næsten, mør og køl den af. Kog æggene i 8 min, skyl dem i koldt vand og pil dem. Del æggene i kvarte. Skær mørbraden i tynde skiver.
Avocadocreme:
Skræl avocadoen, fjern stenen og miks kødet med en blender. Rør avocadokødet med skyr og fløde. Smag til med salt, peber, citronsaft og paprika. Hak brøndkarsen (gem lidt til pynt) og rør den i cremen. Læg den afdryppede blomkål på et fad og øs cremen over. Læg æg og mørbrad langs kanten og pynt med brøndkarse.
Rugbrødscroutoner:
Pensl rugbrødsskiverne med lidt olie og læg dem på en plade med bagepapir. Rist dem midt i ovnen ved 200° i 6-7 min.