Det er ikke svært at bage tarteletter i egen ovn, når man vælger en færdig dej på køl, og det smager hjemmebagt.
250 g butterdej eller tærtedej med spelt (Brugsen, Kvickly) pakkes op og foldes ud på det medfølgende papir. Efter at dejen er rullet lidt tyndere med kagerullen, er der to muligheder afhængig af de forme, man har. Skær dejen i cirkler efter en tallerken, der er godt 2 cm større i diameter end det øverste af formene. Læg dejen i let penslede forme, så den kommer lidt op over, den synker lidt under bagningen, og prik med en gaffel. Hvis formene er små, kan tarteletterne bages uden på formene. Læg formene, en ad gangen, ind under dejen og pres forsigtigt dejen på plads. Klip dejen af ca. 1 cm over formens kant.
Lad tarteletterne hvile koldt en times tid, inden de bages 12-14 min. ved 200° på midterrillen.
De kan selvfølgelig bages i god tid og lunes i ovnen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Tarteletter med skinke og champignoner
Tarteletter med høns i asparges
Rejecocotter med pasta
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)