Chokolade brûlée med saltet karamel
(10 pers.)
150 g mørk chokolade, 70% kakao
½ l piskefløde
1 vaniljestang
5 æggeblommer
35 g sukker
200 g sukker
1-2 tsk. saltflager
Tilbehør
Mynte- eller lakridsis
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring fløden i kog med vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Hæld den næsten kogende vaniljefløde over den hakkede chokolade og rør rundt. Pisk æggeblommer og sukker meget luftig, hæld den varme chokoladefløde over, mens du pisker. Hæld den tilbage i gryden og varm langsomt op til 75°. Hæld brûléen i små skåle og stil dem på køl i mindst 3 timer eller natten over. Kom sukker og ca. 1 tsk. salt i en gryde med ½ dl vand. Bring i kog og fortsæt, til vandet er fordampet, og der er en let gylden karamel tilbage. Lad den stå 1 min. og hæld den i et tyndt lag over brûléen. Stil på køl, til karamellen er størknet. Server evt. med is til.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Uhm! Chokolade...
Kylling med rødbeder
i chokoladedressing
Chokolade-dessert-
kage
Frugtsalat med hvid
chokolade og lakrids-
sovs
Bønnegryde med
chili og chokolade
Chokoladekiks med
jordbærfyld
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)