Opskrifter
Kold urtesauce
Mandag, 30. august 2010af Redaktion
Den lækre, grønne sauce passer til både sprængt, kogt kød og fjerkræ, dampet og grillet fisk og grillet kød.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/305b2c6bc4e2413b8b68139846ebd715.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(6 pers.)
50 g friske blade af krydderurter efter eget valg (ca. 3 dl let sammenpressede blade)
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
½ tsk. salt
100 g god mayonnaise
1 dl fast, mager yoghurt
Citronsaft
Sukker
Kværnet peber
Miks krydderurter, hvidløg, olie og salt i blender til en glat, grøn puré. Bland mayonnaise og yoghurt og tilsæt urterne. Rør det sammen og smag til med citronsaft, en smule sukker, salt og peber.
Tip: Kom ikke alle bladene i blender på én gang, så sætter de sig om kniven som en kage. Start blenderen og tilsæt bladene lidt ad gangen sammen med olien.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petsersen
Find flere saucer her...
Barbecuesauce
Bagt hvidløgssauce
Torsk i sprød dildskorpe med pebersauce