Opskrifter

Lammeryg med ærtemyntesauce

Fredag, 27. juni 2008af X
(6 pers.)3 kg lammeryg med ben og ribbenene fritskrabede6 fed hvidløg4 løg2 usprøjtede citronerSalt og peberSovs:2 hakkede løg2 spsk. smør2 dl

(6 pers.)

3 kg lammeryg med ben og ribbenene fritskrabede
6 fed hvidløg
4 løg
2 usprøjtede citroner
Salt og peber

Sovs:
2 hakkede løg
2 spsk. smør
2 dl hvidvin
300 g fine frosne ærter
2 dl piskefløde
2-3 kviste mynte

Tilbehør: 1 kg pillede kartofler (evt. aspargeskartofler)


Pil løg og hvidløg og læg dem som bund med skiver af citron (gem lidt af det hele) i en bradepande og læg stegen over. Læg det gemte, løg, hvidløg og citron over og drys med salt og peber. Stil stegen i ovnen ved 180° og lidt vand i bunden af bradepanden i 45 min. Tag ud og fjern løgblandingen på toppen (den løftes bare ned i bunden). Sæt stegetermometer i og steg videre, til temperaturen måler 62°. Tages ud og kan da hvile ca. op til 20 min. Løgene til sovsen sauteres i smørret og koges af med vinen. Fløden tilsættes, og der skrues ned. Lige inden servering blendes ærterne med, og det hele varmes til kogepunktet og smages til med mynte. Serveres med pillede kartofler.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen