(16 stk.)
10 g gær
½ l koldt vand
1 spsk. salt
1 spsk. olivenolie
Ca. 800 g pizzamel el. din egen blanding af alm. hvedemel og fint durummel
Fyld
1 hakket skalotteløg
2 fed hakket hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 ds. hakkede flåede tomater
Salt, peber og et nip sukker
1 glas marinerede peberfrugter
100 g sorte oliven med sten, gerne store
75 g danbo eller anden mild mellemfast ost, groftrevet
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie og ca. halvdelen af melet. Rør så det resterende mel i, så dejen er fast, men stadig en anelse klistret. Stil den i køleskabet natten over. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den glat og smidig med lidt mere mel. Del dejen i 2 eller 4 stykker og tril hvert stykke til en stor, rund bolle, der drysses med mel og står på bordet tildækket, mens fyldet laves.
Sauter løg og hvidløg i olien i en pande eller sautergryde og kom tomaterne ved. Lad det koge ind for ganske rask varme i 10 min., til det er som grød, hak godt rundt i tomatmassen så den bliver jævn. Smag til med salt, peber og et nip sukker. Rul dejen ud til aflange rektangler, hvoraf der skæres trekanter, og smør tomatsovsen på. Læg strimler af drænet peberfrugt og oliven på sovsen og drys med revet ost. Rul som til croissanter. Fordel dem på bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve 15 min. Bag ved 225° (forvarmet varmluft, så du kan have det hele inde samtidig) og bag i 15 min. Skal de være rigtig sprøde, kan man lige give dem 2-3 min. ved 250° i alm. ovn, forvarmet eller på en pizzasten.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Skal du på skovtur?...
Verdens bedste picnicsandwich
Minihotdogs
Pølseruller med salvie
Sprøde ostepakker med skinke