Skinkemousse
(4-6 pers. til frokost)
4 blade husblas
225 g røget kogt skinke
2½ dl piskefløde
Ca. 1 spsk. dijonsennep
2 spsk. snittet purløg
5 spsk. hakket persille
Salt og peber
Tilbehør
Skinkestrimler
Grønne asparges
Læg husblassen i blød i koldt vand. Hak 200 g af skinken fint. Pisk fløden til blødt skum og vend skinke i. Smag til med sennep, purløg, persille, salt og peber. Tryk vandet af husblassen og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Køl den lidt af og hæld den i en tynd stråle i skinkeblandingen. Kom blandingen i en randform og stil den koldt 2-3 timer. Skær resten af skinken i tynde strimler. Vend randen ud og pynt med skinkestrimler samt
TIP
*Kong Frederik IX's livret var efter sigende skinkemousse lavet i randform ledsaget af grønne asparges.
*Skinken skal både være røget og kogt, ellers giver den ingen smag.
*Den oprindelige opskrift lyder på 6 blade husblas, men randen bliver mere mousseagtig med 4 blade.
letkogte grønne asparges.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv mere med skinke...
Mozzarella og skinke & Fennikelsalat
Skinkekokotte med spinatsalat
Brød med mayonaissesouffle