Opskrifter

Skinkemousse

Søndag, 12. april 2009af Redaktion
(4-6 pers. til frokost)4 blade husblas225 g røget kogt skinke 2½ dl piskeflødeCa. 1 spsk. dijonsennep2 spsk. snittet purløg5 spsk. hakket persilleSalt

(4-6 pers. til frokost)

4 blade husblas
225 g røget kogt skinke
2½ dl piskefløde
Ca. 1 spsk. dijonsennep
2 spsk. snittet purløg
5 spsk. hakket persille
Salt og peber


Tilbehør

Skinkestrimler
Grønne asparges


Læg husblassen i blød i koldt vand. Hak 200 g af skinken fint. Pisk fløden til blødt skum og vend skinke i. Smag til med sennep, purløg, persille, salt og peber. Tryk vandet af husblassen og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Køl den lidt af og hæld den i en tynd stråle i skinkeblandingen. Kom blandingen i en randform og stil den koldt 2-3 timer. Skær resten af skinken i tynde strimler. Vend randen ud og pynt med skinkestrimler samt

TIP

*Kong Frederik IX's livret var efter sigende skinkemousse lavet i randform ledsaget af grønne asparges.
*Skinken skal både være røget og kogt, ellers giver den ingen smag.
*Den oprindelige opskrift lyder på 6 blade husblas, men randen bliver mere mousseagtig med 4 blade.

letkogte grønne asparges.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv mere med skinke...
Mozzarella og skinke & Fennikelsalat
Skinkekokotte med spinatsalat
Brød med mayonaissesouffle