Opskrifter

Kalvefrikassé

Torsdag, 18. november 2010af Redaktion
Klassisk ret til 4 personer

(4 pers.)
20 min. + 80 min. i gryden

1 kg kalvebov el. bryst
1 porre
3 stilke persille
400 g gulerødder
150 g knoldselleri
200 g frosne ærter
3 spsk. mel
1 dl vand
Salt og peber
Kartofler og persille

Skær kødet i tern på ca. 2 x 2 cm og kom det i en gryde med vand, så det dækker. Skær toppen af porren, kom den og persillestilkene ned til kødet og lad det småkoge i en time. Skær gulerødder og selleri i 1 cm store tern, skær porren i ringe og hak persillen. Tag porretop og persillestilke op, kom gulerødder, selleri og porre i gryden og lad dem koge med i 20 min. Tag kødet op og jævn sovsen med mel rørt ud i vand. Tilsæt ærterne, kog op og smag til med salt og peber. Hæld sovsen over kødet og server med kogte kartofler og hakket persille.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Se flere klassiske retter her...

Se også...
Mørbradgryde
Klassisk mortensand
Hakkebøf med sellerimos og citronbønner