Opskrifter

Quinoasalat med laks

Mandag, 27. oktober 2008af Redaktion
(4 pers.)2 dl quinoa1 lille fennikel2 avocadoer1 løg12 cherrytomater50 g sukkerærter1 lille stk. agurk½ potte basilikum400 g varm- el. koldrøget

(4 pers.)

2 dl quinoa
1 lille fennikel
2 avocadoer
1 løg
12 cherrytomater
50 g sukkerærter
1 lille stk. agurk
½ potte basilikum
400 g varm- el. koldrøget laks
12 sorte oliven
Groftkværnet peber

Dressing:
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. flydende honning
¾ dl presset citronsaft
2 dl presset appelsinsaft
3 spsk. olivenolie
Salt og citronpeber

Kog quinoaen efter posens anvisning. Skær fenniklen i tynde skiver og knug dem med lidt groft salt, så væden kommer ud. Del og udsten avocadoerne. Skær frugtkødet ud og skær det i mindre stykker. Skær løgene i strimler og tomaterne i halve. Skær agurk og ærter i strimler.
Dressing: Bland sennep, honning, citron- og appelsinsaft og pisk olien i lidt ad gangen. Smag til med salt og peber. Vend avocado, løg, tomater og basilikumblade i dressingen. Tag skindet af laksen og skær den i mindre stykker. Bland laksen med grønsagerne og tilsæt oliven. Fordel quinoaen i tallerknerne og læg salaten over.

TIP
Quinoa er en sydamerikansk frøsort, findes bl.a. i helsekostbutikker. Den svulmer så at sige ikke op under kogningen.
Perlebyg er afskallet og slebet hel byg, som bagefter langtidsristes. Perlespelt er afskallet hel spelt, som slibes og langtidsristes. Ristningen er en eftermodning af det hele korn, hvor der udvikles en nøddeagtig og sødlig smag.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også
Blomkålssuppe med gulerødder