Salsakylling med basilikumkartofler
(4 pers.)
20 min + 1 time i ovnen
1 fersk kylling 1-1,2 kg
2 bøftomater
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
Salt og peber
800 g kartofler
½ dl koldpresset rapsolie
30 basilikumblade
1 tsk. salt
1 knsp. peber
Lav forsigtigt en lomme mellem skindet og kyllingebrystet uden at lave hul i skindet. Befri tomaterne for kerner, og hak tomatkødet fi nt sammen med løg, hvidløg og chili.
Smag salsaen til med salt og peber, og fordel den ind under kyllingeskindet.
Steg kyllingen i ovnen ved 200° i 1 time. Vask kartofl erne og kog dem i letsaltet vand i 15 min. Kom kartoflerne i et ovnfast fad og blend rapsolien med basilikum, salt og peber. Hæld basilikumolien over kartoflerne, og lad dem stege med sammen med kyllingen i de sidste 25 min.
Server med tomatsalat.
Opskrift: Kristina Miechels