Hindbær-marengskage
(Ca. 6 pers.)
Marengs
50 g hasselnødder
4 æggehvider
125 g sukker
1 tsk citronsaft
Creme
4 æggeblommer
50 g sukker
1½ dl cremefraiche
Kornene af ½ stang vanilje
50 g smør
Pynt
250 g hindbær
Hakket chokolade
Mynte
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Rist nødderne 5 min. på en tør stegepande. Læg dem på et viskestykke og gnid hinderne af. Hak nødderne. Bland ingredienserne til cremen i en tykbundet gryde. Varm op under piskning, til cremen er jævn, den må ikke koge. Køl cremen af.
Marengs: Pisk hviderne stive. Tilsæt citron og sukker lidt ad gangen og pisk, til skummet er hvidt og fast. Vend nødderne i. Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af en springform. Pensl papiret og formens kant med smeltet smør. Hæld marengsdejen i formen og bag den ca. 30 min. ved 160° i den nederste del af ovnen. Køl bunden af og tag den ud af formen. Bred cremen over. Læg hindbærrene drysset med chokolade på cremen. Pynt evt. med mynte.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
SØD SERVERING
Søde bakker med fint paisley-mønster. Perfekt når du f.eks. skal servere i haven. Bakken koster 149 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Marengstærte med citroncreme og jordbær
Jordbærtrifli
Pavlova
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)