Pavlova
(8 pers.)
Marengsbund
4 æggehvider
¼ tsk. salt
250 g sukker
2 tsk. maizenamel
1 tsk. hvidvins- eller hindbæreddike
TIP
Kagen er opkaldt efter den russiske balletdanserinde Anna Pavlova
Fyld
1 pose kagecreme, Dr. Oetker
3 dl piskefløde
2 spsk. sukker
300 g friske bær, f.eks. hindbær, jordbær, blåbær og kiwi
Lad æggehviderne få stuetemperatur. Pisk dem forsigtigt med lidt salt til en blød skum, skru op for hastigheden og fortsæt, til skummet danner små stive toppe, tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk,
til det er opløst, men ikke for længe for så bliver massen grynet. Vend forsigtigt sigtet maizenamel
og eddike i. Beklæd en springform på 24 cm med bagepapir. Bag bunden ved 160° i ca. 1 time, til bunden er sprød i kanten og cremefarvet. Sluk ovnen og lad kagebunden stå i ovnen, til den afkølet. Pisk fløde med sukker. Rør kagecremen, fordel den over bunden og kom piskefløden ovenpå. Pynt med bær.
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Opskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Connys mangodessert
Ananasruller med myntesukker
Chokolademarengs
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)