Flæskesteg med juleløg
Opskrift på flæskesteg
(6 pers. + pålæg)
1½ kg ribbenssteg
uden for meget ben
Salt
Fyld:
2 porrer
2 spsk. olie
1-2 madæbler
½ usprøjtet citron
1 tsk. timian
½ tsk. salt
Groftkværnet peber
2 spsk. rasp
Saucejævner
Tilbehør:
Kogte kartofler
Sådan gør du
Rids sværen helt ned til kødet, så bliver den sprød og bobler op under stegningen. Skær en dyb lomme i hele stegens længde, det er lettest at skære fra begge ender.
Rens porrerne og skær det hvide i tynde skiver, gem porretoppene. Svits skiverne 3-4 min. i olie. Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom æbler, citronskal, timian og rasp på panden og bland det med lidt salt og peber. Kom fyldet i lommen og hold åbningerne sammen med kødnåle. Gnid sværen godt med salt og læg din flæskesteg i en bradepande sammen med porretoppene.
Prøv også: Flæskesteg med æbler og svesker
Hæld 2½ dl vand ved og sæt din flæskesteg i en 200° varm ovn. Steg den ca. 1½ time. Hæld skyen i en gryde og efterbrun stegen ca. 10 min. ved 225°, til sværen er sprød. Skum skyen for det øverste fedt og jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber. Servér din flæskesteg med kartofler.
OBS: Kødet skal ikke skæres i for tynde skiver, så falder fyldet ud.
Syrlige rødløg
(6 pers.)
450 g rødløg
2 spsk. sukker
½ spsk. salt
¼ tsk. kværnet peber
½ citron
2 spsk. olivenolie
Pil løgene og skær dem i meget tynde skiver. Massér løgene blødere med sukker, salt og peber. Tilsæt citronsaft og olie. Lad blandingen trække ca. 1 time på køkkenbordet. Løgene kan holde sig 3-4 dage i køleskab.
Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!