Opskrifter

Flæskesteg med juleløg

Onsdag, 26. november 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lav flæskesteg på en anderledes måde

Opskrift på flæskesteg

(6 pers. + pålæg)

1½ kg ribbenssteg
uden for meget ben
Salt

Fyld:
2 porrer
2 spsk. olie
1-2 madæbler
½ usprøjtet citron
1 tsk. timian
½ tsk. salt
Groftkværnet peber
2 spsk. rasp
Saucejævner

Tilbehør:
Kogte kartofler

Sådan gør du

Rids sværen helt ned til kødet, så bliver den sprød og bobler op under stegningen. Skær en dyb lomme i hele stegens længde, det er lettest at skære fra begge ender.

Rens porrerne og skær det hvide i tynde skiver, gem porretoppene. Svits skiverne 3-4 min. i olie. Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom æbler, citronskal, timian og rasp på panden og bland det med lidt salt og peber. Kom fyldet i lommen og hold åbning­erne sammen med kødnåle. Gnid sværen godt med salt og læg din flæskesteg i en bradepande sammen med porretoppene.

Prøv også: Flæskesteg med æbler og svesker

Hæld 2½ dl vand ved og sæt din flæskesteg i en 200° varm ovn. Steg den ca. 1½ time. Hæld skyen i en gryde og efterbrun stegen ca. 10 min. ved 225°, til sværen er sprød. Skum skyen for det øverste fedt og jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber. Servér din flæskesteg med kartofler.
OBS: Kødet skal ikke skæres i for tynde skiver, så falder fyldet ud.

Syrlige rødløg

(6 pers.)

450 g rødløg
2 spsk. sukker
½ spsk. salt
¼ tsk. kværnet peber
½ citron
2 spsk. olivenolie

Pil løgene og skær dem i meget tynde skiver. Massér løgene blødere med sukker, salt og peber. Tilsæt citronsaft og olie. Lad blandingen trække ca. 1 time på køkkenbordet. Løgene kan holde sig 3-4 dage i køleskab.

Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!

Lav konfekt og knas til jul