Flæskesteg med æbler og svesker
Opskrift på en klassisk flæskesteg
(4 pers.)
1,2 kg ribbenssteg eller kamsteg (lidt mindre ved kamstegen, da der er mindre svind)
1 dl groft salt
8 laurbærblade
10 hele nelliker
6 æbler (gerne pigeoner eller små syrlige coxoranger)
100 g svesker
2 spsk. portvin
2 løg
1 spsk. hvedemel
1 spsk. smør
2 dl stegesky/lage
Evt. kulør
Kartofler
Prøv også: Flæskesteg med juleløg
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Rids flæskestegen godt, gnid masser af salt på, så det trænger ind i hver eneste rille. Sæt laurbærblade og hele nelliker i nogle af sprækkerne. Sæt den i kold ovn i 4 timer ved 100°. Sæt fadet på en rist over et fad med ½ liter vand, fyld jævnligt vand i fadet, så der hele tiden er vand i det, kom evt. et løg og lidt urter i vandlagen. Tjek centrumstemperaturen, den skal være ca. 60° på dette tidspunkt. Tag stegen ud, hæld kogelagen fra i en skål. Brun løget i smør, drys med mel og spæd med kogelagen fra ovnen. Smag sovsen til og giv evt. lidt kulør. Halvér æblerne og fjern kærnehuset. Skær æblerne i lidt mindre både, bland dem med svesker og portvin i et lille ildfast fad med låg. Stil fadet i ovnen i 15 min. ved siden af stegen, til det er mørt. Hold øje med, at æblerne ikke får for meget. Tjek sværen, hvis stegen har fået nok, mangler sværen lidt, skæres den fra, og sværen steges alene til sidst, så den bliver sprød. Serveres med kogte kartofler.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
ER DU TIL MORMORMAD?
Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.
Find flere opskrifter her...
Brændende kærlighed
Kalvefrikassé
Oksehalesuppe
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)