Shepherd's pie
(4 pers.)
500 g hakket lammekød
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk. rosépeber
¼ tsk. peber
½ tsk. salt
2 spsk. koncentreret lamme- el. kyllingefond
1 dåse hakkede tomater
Kartoffelmos:
1 kg kartofler til mos
1½ dl mælk
1 æg
Salt og peber
Pynt:
Ca. ¾ dl tapenade
Varm en slip let-stegepande, og kom kødet på. Svits under omrøring ca. 3 min. Tilsæt løg og hvidløg og svits yderligere 2 min. Dæmp varmen lidt og tilsæt de to slags peber, salt, fond og tomater. Lad det simre 10 min.
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og del dem i mindre stykker. Kog dem møre, hæld vandet fra og mos dem. Tilsæt mælk og æg. Pisk igennem og smag til med salt og peber. Læg lammekødet i bunden af et ildfast fad. Læg kartoffelmosen på med en ske, så den dækker kødet, og læg tapenade hist og her. Sæt fadet i ovnen ved 200° ca. 20 min.
Server med mere tapenade og grøn salat.
TIP
Hakket lammekød er tit ret fedt og kan steges uden fedtstof.
Det hele kan forberedes, men hvis det er koldt, skal ovntiden forlænges med 10-15 min.
Shepherd's pie er en engelsk klassiker, her krydret med tapenade.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen