150 g skrællede, kogte kartofler (200 g rå kartofler)
3 dl vand
25 g gær
1½ tsk. salt
325 g durumhvede
Ca. 175 g italiensk hvedemel (pizzamel)
Riv kartoflerne på råkostjern og rør dem med vand og smuldret gær. Tilsæt salt, durumhvede og pizzamel og ælt dejen godt, afsluttende på et meldrysset bord. Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen ca. 1½ time til dobbelt størrelse. Ælt dejen let igennem og tril den til en lang pølse. Form den til en krans på plade med bagepapir og rids den på tværs. Efterhæver lunt tildækket ca. ½ time. Spray kransen med vand og drys durumhvede på. Bages nederst i ovnen ved 225° 20-25 min.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Foccacia med hvidløg og rosmarin
Grove morgenbrød
Majsbrød