(6 pers.)
10 min. + 45 min. i ovnen
100 g smør
2 æg
85 g sukker
50 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Revet skal af ½ usprøjtet citron
50 g blendede mandler
2 æbler
1 pære
4 blommer
4 spsk. demerarasukker (rørsukker)
Tilbehør
Flødeskum el. cremefraiche
Rør smør, æg, sukker, mel, mandler og citronskal til en jævn masse. Fyld i en smurt springform på ca. 21 cm i diameter. Skær frugten i mindre stykker og fjern sten og kerner. Kom det i en gryde med ½ dl vand og 2 spsk. sukker. Bring i kog og sluk. Dump frugten ned i dejen, drys med de sidste to spsk. sukker og sæt det i ovnen ved 180° i 45 min. Server med flødeskum eller cremefraiche.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere retter her...
Italiensk nøddekage
Æbleboller med tranebær
Ingefærkage med æblesalat
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)