Mysliboller

Schweizisk müsli eller på dansk mysli gør disse boller til noget særligt. Vi blander selv vores mysli, men man kan også anvende færdigblandet.
(15-20 stk.)
5 dl mælk
50 g gær
25 g blødt smør
50 g fuldkornshvedemel
50 g havregryn
2 spsk. hvedeklid
50 g All-Bran Regular fra Kellogg's (kan erstattes med mere fuldkornshvedemel)
100 g rosiner
50 g (lyse) rosiner
50 g figner eller dadler
75 g hasselnødder eller valnødder
50 g pistacienødder
1 tsk. salt
Ca. 300 g hvedemel
Rør gæren glat i den lunkne mælk, tilsæt smørret og de øvrige ingredienser, men hold evt. lidt af melet tilbage. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve ca. 1 time. Form 15-20 boller og stil dem til hævning på en papirbeklædt plade. Bag bollerne ved 200° i ca. 18 -20 min. Lad bollerne køle af på en rist.
Bageopskrift: Aase Dotterud
TIP
Bollerne holder sig friske i flere dage og kan ristes på en brødrister, hvis de er blevet lidt tørre.
Find flere opskrifter her...
Koldhævede solboller
Groft hvedebrød
Græskarboller med avocadosmør
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...