Opskrifter

Koldhævede solboller

Tirsdag, 8. maj 2012af Redaktion
Skønne boller med hørfrø og solsikkekerner

(12-16 boller)

5 dl koldt vand
10 g gær
40 g hele hørfrø
40 g knuste hørfrø (brug en morter eller minihakker)
50 g solsikkekerner
1 spsk. honning
3 spsk. Becel solsikke-, raps- og hørfrøolie
2 tsk. salt
Ca. 275 g groft speltmel og 350 g fint speltmel el. hvedemel

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt honning, olie, salt, solsikkekerner og frø og rør det hele sammen i en stor skål eller med køkkenmaskine. Tilsæt melblandingen lidt efter lidt og ælt dejen færdig, til den er smidig, men stadig lidt klistret. Dæk skålen med film eller et låg og stil den i køleskabet i min. 12 timer. Form dejen til boller, brug evt. et par sker, hvis den klistrer for meget, og læg bollerne på en plade med bagepapir. Pensl bollerne med lidt pisket æg lige inden bagningen. Sæt bollerne i en 250° varm ovn, skru straks ned til 200° og bag bollerne i 15-20 min. på midterrillen.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

SJOV MED FORME

Søde pandeforme formet som et hjerte og et hus. Gør det sjovere at lave pandekager eller spejlæg sammen med børnene. Formene koster 69 kr., og kan købes her... (link fjernet)

Find flere opskrifter her...
Groft hvedebrød
Gulerodsbrød
Olivers brød

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...






Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)