(4 pers.)
15 min. + 30 min. i gryden
1 bdt. salvie
4 spsk. oliven eller rapsolie
1 finthakket løg
1 spsk. knuste, grønne peberkorn (evt. fra dåse)
4 koteletter (ca. 150 g stk.)
Salt og peber
1 lille glas tør hvidvin
100 g svesker hakket groft
1 dl piskefløde
Tilbehør
Grønkålssalat med æbler og groft brød
Pil ca. 20 pæne salvieblade fra bundet og hak yderligere 10. Steg de hele blade i olie på en pande, til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Skru ned for varmen og kom løget, hakket salvie og knust peber på panden og vend det sammen. Sluk for panden. Skær lommer ind i hver kotelet og fyld løg og salvieblandingen heri. Steg koteletterne 2-3 min. på hver side, til de er brune. Drys dem med salt og peber. Kom vin og svesker ved og skru ned for varmen. Kom alufolie hen over og lad det simre i 15 min. Læg sveskerne på koteletterne og kom dem i et varmt fad. Jævn skyen med fløde og hæld den ved og drys med sprøde salvieblade. Serveres med en grønkålssalat med pærer eller æbler og en senneps vinaigrette samt brød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
KØKKENVÆGT MED KALORIEBEREGNER
Praktisk kalorievægt til hjælp for det daglige kostindtag.
Vægten koster 249 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kalvecuvette med orangebagte løg
Ostekrebinetter med pebersovs
Koteletter med bønnesalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)