(Ca. 50 stk.)
2-3 tsk. friskhakkede rosmarinnåle, svarende til nålene af 4-5 cm rosmarinstængel
125 g blødt smør
200 g sukker
1 stort æg
reven skal af 1 usprøjtet appelsin
250 g mel
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. fint salt
TIP
Dejen kan holde sig et par uger i køleskabet og kan bages efterhånden, men kagerne holder også fint i en tætsluttende dåse.
Rør smør og sukker godt og rør ægget i. Tilsæt hakket rosmarin, appelsinskal og mel blandet med bagepulver og salt. Form dejen til en pølse med let melede hænder. Pak dejen i folie og læg den i køleskabet til næste dag eller længere. Skær dejen i så tynde skiver som muligt og læg dem på bageplade med lidt afstand. Bag dem 6-8 min. ved 200° på midterste ovnrille og køl dem af på en bagerist.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Appelsinstænger
Små limeblomster
Julekage med appelsinremonce
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)