Cross buns med honningsmør
Ingredienser til cross buns med honningsmør
(12 stk.)
3 dl sødmælk
50 g gær
50 g smør
1 usprøjtet appelsin
1 tsk. kanel
85 g sukker
1 æg
100 g blandet, tørret frugt
500 g stærkt hvedemel
Kryds
140 g hvedemel
Kanel-honningsmør
150 g smør
2 tsk. kanel
½ tsk. ingefær
4 spsk. flydende honning
Æg til pensling
Fremgangsmåde til cross buns
Lun mælken let og rør gæren ud heri. Hak smørret ud i mælken, tilsæt revet appelsinskal, kanel, sukker, æg og tørret frugt. Rør halvdelen af melet i, tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt til en glat og smidig dej. Tag dejen ud på et melet bord og ælt den godt igennem i 5 min. Lad dejen hæve 2 timer tildækket.
Slå dejen ned, del den i 12 lige store stykker og form dem til boller. Læg dem i en cirkel på en plade med bagepapir, der skal være ca. 1 cm imellem hver. Dæk med plastfilm og lad dem hæve 1 time.
Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg. Rør hvedemelet til krydsene ud med lidt koldt vand, så det bliver en tyk masse. Kom det i en sprøjtetylle og afsæt et kryds på hver bolle. Bag bollerne ved 180º i 25 min., til de er gyldne og gennembagte.
Rør smørret med kanel, ingefær og honning og servér det til de lune boller, der helst skal spises samme dag.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Viftebrød
Kringler med kommen
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)